CONCERTS

GIRONA MARXING BAND / Entrada poble

21:00 h

Projecte pedagògic de l’Escola de Música Moderna de Girona, destinat a joves estudiants d’instrument de vent i percussió, amb la finalitat d’endinsar-los en el llenguatge de la música popular de New Orleans.

 

La Girona Marxing Band, ha participat en el Black Music Festival en les edicions de 2013, 2014, 2015 així com al Girona Jazz Festival 2014-15-16. Participa de la majoria d’activitats de la ciutat de Girona on la música de carrer hi és present i n’és la més activa banda sonora. La primavera de 2016 van gravar el seu primer disc “Tremé Spirit” als estudis 5Grama.

 

El seu director musical i coordinador és Eduard Prats (trombó), amb la col·laboració de Rafel Rostey (bateria) així com Genís Bou (saxòfon), tots ells professors de l’EMMG.

PAULA GRANDE/ Plaça Sant Josep / SóC

21:30 h

Autodidacta, valenta i mestissa, ens regala un estil musical que es mou entre els registres del jazz, el soul i el hip hop. Mereixedora de diferents premis internacionals, com el tercer premi i l’Special recognition Prize a la prestigiosa Shure Montreux Jazz Voice Competition (2013), o el premi al millor repertori lliure en el Jazz Voices de Lituània (2014).

 

Becada per la Montreux Jazz Artists Foundation, va formar part de la Montreux Jazz Academy, junt amb altres 11 joves talents seleccionats d’arreu del món, a on va poder compartir escenari amb artistes com Lee Ritenour, Eric Hardland, Patti Austin, Charles Lloyd, Erik Truffaz, o Bugge Wesseltoft, entre d’altres.

 

L’abril del 2016 va treure el seu primer disc, “Viatge Interestel·lar” amb el que va girar per Catalunya, Espanya, França, Colòmbia i Cuba.

TRIBUTE HORACE SILVER / Hotel Mas Vivent

21:45 h

La Jazzejada produeix un dels concerts anualment, i aquest cop el nostre director musical, l’Àlex Carbonell, s’ha decidit per fer un Tribute a Horace Silver.

 

Aquesta producció pròpia pretén fer un homenatge a aquest icònic pianista i prolífic compositor estatunidenc.

 

El cuiner del jazz (tal com li agradava anomenar-se) emprava sons de blues, funky i llatins per les seves composicions, “al jazz li cal una mica de picant o no té gust de res”.

 

Benet Palet trompeta

Carles Pineda saxo alt

Alexandre Carbonell piano

Joan Martí contrabaix

Santi Colomer bateria

DAVID PASTOR / FILM SESSIONS  / Plaça Major

22:45 h

“Film Sessions” transforma les melodies de bandes sonores que formen part de la memòria cinematogràfica col·lectiva per oferir un espectacle en el qual l’audiència connecta amb l’essència de la música a través del canvi.

 

“Film Sessions” busca que el públic sigui protagonista, generant en ell una trobada entre el record del film i la connexió amb el moment present. Els temes s’obren a jocs rítmics farcits d’espais d’improvisació amb els que les bandes sonores adquireixen el caràcter fugisser propi del jazz.

 

David Pastor trompeta & flugelhorn

Francesc Capella piano

Tom Warburton contrabaix

Anton Jarl bateria

THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BAND / Maraca Soul / Piscina

per acabar…

Després de l’aclamat “Jazzmaica” (60 concerts arreu del país i fins i tot publicat al Japó), tornen amb nou disc, obrint el ventall rítmic amb la mirada posada també sobre altres sonoritats caribenyes. “Maraca Soul” afegeix nous colors com el boogaloo o el calypso a la fórmula de la banda: transformar perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’uns voluptuosos arranjaments per a big band.

 

En el repertori hi trobem des de veritables clàssics fins a troballes encara massa desconegudes. De Stevie Wonder a Harry Belafonte, de Ray Barretto als Slackers, dels Skatalites a Nina Simone. De Detroit a Kingston passant per Nova Orleans i el Spanish Harlem. Boogaloo, ska vintage, New Orleans funk, calypso… Filtrant sempre a través del peculiar prisma de la big band, amb arranjaments de tall jazzístic. I com sempre, aportant nous temes propis com el que signa en aquest cas Lluc Casares, “Tommy’s Spaceship”, dedicada al llegendari saxofonista jamaicà Tommy McCook.

 

Genís Bou lidera aquest projecte on conflueixen alguns dels músics més rellevants de la nova escena jazz del país.

 

Judit Neddermann, Kathy Sey i Yolanda Sey veu

Genís Bou i Pau Vidal saxo tenor i flauta

Lluc Casares saxo alt i soprano

Pere Miró saxo baríton

Pep Garau, Andrés Tosti i Pep Tarradas trompeta i flugelhorn

Albert Costa i Sidru Palmada trombó

Adrià Plana guitarra

Eloi Escudé piano i teclats

Vic Moliner baix i contrabaix

Aleix Bou bateria

Xoan Sánchez percussió