CONCERTS

GUMBO JASS BAND

Entrada poble / 20:30 h

Des de la seva creació l’any 1.998, la banda de jazz tradicional Gumbo Jass Band formada per sis músics de reconegut prestigi en l’àmbit estatal, ha apostat per preservar i difondre l’estil més primigeni de jazz, nascut a principi de segle XX a la ciutat de New Orleans.

 

Al llarg dels anys, la Gumbo Jass Band ha actuat amb gran èxit a nombroses ciutats catalanes i a la resta de l’estat espanyol, consolidant-se com a banda estable i respectada dins la comunitat del jazz clàssic i tradicional.

Abe Rábade Trio

Mirador / 21:00 h

Abe Rabade, piano

David Mengual, contrabaix

Gonzalo del Val, batería

El pianista i compositor Abe Rabade és un dels grans noms del jazz ibèric, un músic vinculat tant a les molt reeixides escenes de Galícia i Portugal, com a les de la resta de la península.

 

Graduat al prestigiós Berklee College of Music (Boston, EUA). Rabade ha compost més de 200 peces a cavall del jazz, la música clàssica, l’experimental i la tradicional. També ha col·laborat amb grans figures del jazz i ha actuat en països de tot el món.

Magnolia

Hotel Mas Vivent / 21:45 h

És un quartet de jazz vellutat i rabiós amb un repertori de temes propis.

 

El seu primer disc “That’s a Plenty” un directe a la sala Jamboree de Barcelona, d’esperit festiu, va donar pas a la seva participació a la pel·lícula “The Chosen” d’Antonio Chavarrías.

 

“This joint’s too hip for me” és una pluja fresca de composicions pròpies i aromes antics. Un disc de jazz que agafa del blues la temàtica, la personalitat i la ironia …

 

Un disc que brilla en les mans de Francesc Capella, Paco Weht i Xavi Hinojosa en una sessió poderosa i plena de matisos que construeixen la part més jazzística de Myriam Swanson.

PERICO SAMBEAT FLAMENCO QUINTET

Plaça Major / 22:45 h

El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat un dels grans músic de jazz espanyols. Amb més de vint-i-cinc discos com líder o colíder i més d’un centenar com acompanyant.

 

Destaquen els seus treballs amb grans artistes com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i molts més.

 

Perico Sambeat té una gran projecció internacional. En reconeixement del seu treball ha rebut diferents premis.

En l’àmbit de la pedagogia ha fet cursos i màster classes per tot el món i ha sigut professor titular del Taller de Músics i Musikene. Actualment imparteix classes a Berklee Valencia.

The Big Jamboree

Per acabar…/ PISCINA

Per explicar la història de The Big Jamboree cal remuntar-se en el temps més de dues dècades, allà pels primers anys 80s quan es feien dir Chevy & the Hot Wheels. Després van passar a anomenar Big Frank Jamboree, i finalment, a dia d’avui, The Big Jamboree. A finals dels 90s Miguel Angel García es va unir a la banda i ha format part d’ella durant 8 anys participant en la gravació del seu disc “New Times Old Stuff“.

 

Des de finals de 2007 és Agustí Burriel qui lidera la banda, provenint d’estils com el Doo-woop i d’altres bandes com els Velvet Candies. En definitiva, The Big Jamboree és una formació de 8 músics amb una amplíssima trajectòria musical i experiència sobre els escenaris, que any a any van millorant la seva “sabor” com el bon vi.

MASTER CLASS

a càrrec d’ABE RÁBADE

Benvinguts a la primera master class que es realitzarà el 3 d’agost del 2023 dins del marc de la XIV Jazzejada de Vilamaniscle a l’església de Sant Gil.

 

Aprofitant la il·lustre presència del reconegut pianista i educador gallec Abe Rábade, que participarà amb el seu trio a la Jazzejada, hem fet un pas més per poder compartir els coneixements musicals d’aquesta gran figura, amb els músics i alumnes que hi vulguin participar.

 

La master constarà de dues parts, una teòrica de 12 h a 13.30 h i una pràctica de 15.30 h a 17.30 h, amb parada per dinar. Hi haurà la possibilitat de dinar a les instal·lacions de la piscina municipal (menú low cost)

 

Cal portar l’instrument propi exceptuant piano, bateria i amplificadors de guitarra i baix.

 

L’objectiu de la Master Class és aconseguir un apropament al vocabulari jazzístic en les seves dimensions rítmica, harmònica i melòdica.

 

L’entrenament auditiu, el rítmic, la cerca de melodies essencials i les nocions d’harmonia contemporània seran la via per a aquest apropament. S’aprofundirà en recursos que permetran a un instrumentista, improvisar amb solvència. Es treballarà amb una selecció de repertori representatiu del jazz: estàndards, temes be-bop i composicions de tall més contemporani.

 

Abe Rábade il·lustrarà amb interpretacions a diversos tempos i atmosferes les possibilitats estètiques del jazz més ortodox, però també obert a la influència clàssica, ètnica i experimental.

 

 

Preu Master Class: 20 €

Inscripcions al mail: alexandrecarbonell@icloud.com

Indiqueu el vostre instrument. Un cop inscrits, es comunicarà on fer la transferència per confirmar la inscripció.