CONCERTS

GUMBO JASS BAND

Entrada poble / 20:30 h

Des de la seva creació l’any 1.998, la banda de jazz tradicional Gumbo Jass Band formada per sis músics de reconegut prestigi en l’àmbit estatal, ha apostat per preservar i difondre l’estil més primigeni de jazz, nascut a principi de segle XX a la ciutat de New Orleans.

 

Al llarg dels anys, la Gumbo Jass Band ha actuat amb gran èxit a nombroses ciutats catalanes i a la resta de l’estat espanyol, consolidant-se com a banda estable i respectada dins la comunitat del jazz clàssic i tradicional.

VICTOR DE DIEGO QUARTET

Plaça Major / 21:00 h

El saxofonista basc establert a Barcelona Victor de Diego presenta el seu nou quartet, en el que figuren experimentats músics de l’escena estatal. Ja ha col·laborat amb ells moltes altres vegades, Roger va participar a “Evolution” al 2009 i amb en Marc havia col·laborat en el passat en diferents projectes.

 

Ara els reuneix en un quartet en el qual l’experiència es percep com un element essencial en la música del grup, que aborda temes tradicionals de la música jazz i temes propis per explorar les interminables vies d’expressió que ofereix la música que estimen, el jazz.

 

Victor de Diego saxo tenor i soprano

Roger Mas piano

Martín Leiton contrabaix

Marc Miralta bateria

GIRONA JAZZ PROJECT BIG BAND

Hotel Mas Vivent / 21:45 h

Girona Jazz Project Big Band inicia la seva activitat al setembre del 2007. Des del seu inici es crea per treballar i desenvolupar un repertori contemporani basat en el jazz i la música moderna. La seva particularitat rau en la voluntat de treballar directament amb l’autor que alhora s’integra al projecte com a director de la seva obra, assistint a les actuacions públiques i dirigint, en alguns casos, els enregistraments que sorgeixin de la col·laboració entre l’orquestra i el autor.

 

Alhora, es realitza una dinamització musical del territori i es promou la creació d’obra nova injectant nou repertori per a aquest tipus de formació.

 

Vincular la bigband a noms de contrastat prestigi internacional ha consolidat excepcionalment el projecte.

TXELL SUST & AUGUST THARRATS TRIO

Plaça Major / 22:45 h

Txell Sust & August Tharrats Trio és una de les formacions de jazz-blues-swing amb més reconeixement del panorama català. Es professen fidelitat des de 1993, quan la cantant Txell Sust s’incorpora al trio excepcional que obria les jam sessions tots el dilluns en el mític local Barceloní La Boîte. És a partir d’aquí on el quartet comença la seva història fins al dia d’avui.

 

Han portat el seu jazz-blues-swing fresc i vitalista per gairebé tots els escenaris d’Espanya i Europa. En aquesta ocasió venen acompanyats per Queralt Camps al Contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria, dos músics molt sol.licitats a la escena jazzística actual.

MONIQUE MAKON & ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA

Piscina / per acabar…

La veu potent de Monique Makon s’uneix a l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d’un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica.

 

Després de les seves dues últimes produccions amb Stefano Palatchi (2017) i Santi Arisa (2018), l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics torna a la càrrega amb Monique Makon, sota la direcció del trompetista David Pastor i els arranjaments del saxofonista Mario Roldán. El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d’innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon. La participant de Cabal Musical és una de les joves talents més prometedores de l’escena de música negra a la ciutat, i es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm & blues.

 

L’Original Jazz Orquestra és la formació més representativa del Taller de Músics, actualment dirigida pel trompetista David Pastor. Amb més de vint anys de trajectòria, una de les seves raons ha estat connectar el jazz amb altres gèneres, convertint-se així en l’interlocutor ideal d’aquell diàleg tantes vegades buscat pel creador. Gràcies a la tasca feta al llarg dels anys, l’OJO té una identitat pròpia i s’ha convertit en una de les orquestres més sol·licitades per artistes i programadors. En la línia de les grans orquestres nord-americanes i europees, ha omplert de sonoritat les composicions d’artistes com Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico, Biel Ballester, Big Mama, Jorge Pardo, Miqui Puig, Susana Sheiman, Janine Johnson i Anton Jarl.